Αξιοθέατα

Μαραθιάς

Ο Μαραθιάς είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, στα δυτικά παράλια του Κορινθιακού κόλπου στην Φωκίδα, μόλις 15 km από τη Ναύπακτο. Η ακρογιαλιά της περιοχής από την Φωκιότρυπα μέχρι το Σκάλωμα είναι ιδανική για μπάνιο. Δικαιωματικά έχει τιμηθεί με τον χρυσό αστερία για την ωραία του παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα. Στο δυτικό άκρο του χωριού και δίπλα στο ξενοδοχείο μας βρίσκεται το εξωκκλήσι της Παναγίας, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον ίσκιο πανύψηλων πλατανιών. Γιορτάζει στις 23 Αυγούστου και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών. Ο Μαραθιάς αποτελεί τόπος παραθερισμού. Κάθε καλοκαίρι, αλλά και τις Απόκριες και το Πάσχα, συγκεντρώνει παραθεριστές ντόπιους και ξένους και για την ομορφιά του και την καθαρή θάλασσα. Διαθέτει αρκετές μικρές σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί και καφέ.

Ορεινή Ναυπακτία

Ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα, η ορεινή Ναυπακτία με τη μαγευτική φύση και τα μικρά χωριά της αποτελεί σίγουρα ένα από τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφτείτε. Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Ελατού, Λιμνίστα, Πλάτανος, Αμπελακιώτισσα, είναι μερικά μόνο από τα όμορφα πετρόκτιστα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Μόλις μία ώρα από το Μαραθιά, συνδυάστε την επίσκεψή σας στο χωριό μας με μια εξόρμηση στα βουνά της Ναυπακτίας.

Ναύπακτος

Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών από την κορυφή του λόφου καταλήγει στο υπέροχο γραφικό Ενετικό λιμάνι με τους δύο πύργους στην είσοδό του που γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Στη Ναύπακτο, πόλη με τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αυξανόμενη τους καλοκαιρινούς μήνες, ο επισκέπτης θα βρει τον τρόπο να ψυχαγωγηθεί στο κέντρο της πόλης, στις δυο υπέροχες παραλίες της το Γρίμποβο και την Ψανή και στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα.

Δελφοί

Διάσημη στην αρχαιότητα χάρη στο ξακουστό μαντείο της, η ( αρχαία ) πόλη των Δελφών εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Ένα ταξίδι στο χρόνο, σε μια μεριά της ελληνικής γης που σε καθηλώνει. Η επιβλητικότητα του αρχαιολογικού χώρου του Μαντείου των Δελφών είναι αξεπέραστη: απομεινάρια κτηρίων της αρχαιότητας που φτάνουν στα όρια του μύθου, η φοβερή μυσταγωγική διαδικασία της χρησμοδοσίας που λάμβανε χώρα εδώ, η ιερότητα και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετώπιζαν το Μαντείο οι Αρχαίοι, αλλά και το μοναδικό Δελφικό Τοπίο, συμπληρώνουν μια εικόνα που κατατάσσεται στις «εμπειρίες ζωής»

Τριζόνια

Τα Τριζόνια βρίσκονται μια... δρασκελιά από τη στεριά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τις ακτές της Φωκίδας και συγκεκριμένα από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή. Ένα νησί-ιδανικός προορισμός για μονοήμερες αποδράσεις, για οικογενειακές διακοπές και για όσους αποζητούν την ηρεμία, ένας τόπος που χρησιμεύει ως ενδιάμεσος σταθμός για σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο και αντίστροφα.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τα μοναστήρια :

• Αγ.Ιωάννης Βομβοκούς

• Παναγία της Βαρνάκοβας

• Μεταμόρφωση του Σωτήρος Σκάλας

• Αγ. Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου.