Θρησκευτικοί Προορισμοί

Αρκετά είναι τα θρησκευτικά μνημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε κοντινές αποστάσεις από το ξενοδοχείο μας: 

  • Στο Τρίκορφο Φωκίδος, θα συναντήσετε, αρχικά, την (γυναικεία) Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου & Φανουρίου, όπου βρίσκεται ένα μικρό αντίγραφο των κατακομβών της Ρώμης.
  • Στη συνέχεια η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ αποτελεί μια πνευματική όαση. Το ανδρικό αυτό μοναστήρι είναι γνωστό για τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες που έχει. Κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες προσκυνητές και είχε γίνει γνωστό παλιότερα και με το χαρακτηριστικό όνομα «Παπαροκάδες».
  • Έπειτα, στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Φωκίδος βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας(1077), αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του Μοναστηριού, δεσπόζει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας.
  • Πηγαίνοντας προς τη Ναύπακτο, ένα μοναστικό παράδεισο αποτελεί η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, ένα σύγχρονο μοναστήρι(1977) που άλλαξε την τοπική ιστορία και έβαλε τον ιεραποστολικό μοναχισμό στο χάρτη της περιοχής.
  • Λίγο πιο χαμηλά, στη συνοικία του Δένδρου βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, ένα μικρό, λιτό, αλλά φιλόξενο μοναστήρι, όπου οι μοναχές θα σε κάνουν να αισθανθείς άνετα. Ιδρύθηκε το 1951 από τον Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Κουμπούγια και πρόκειται για ένα πραγματικό ησυχαστήριο με σημαντικό κοινωνικό και θρησκευτικό έργο.
  •  Αφήνοντας πίσω την Ναύπακτο, ο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια.
  • Από την άλλη πλευρά, ανάμεσα στους θεόρατους βράχους με το αιώνιο κάλλος και το μεγαλείο τους είναι σκαλισμένο το βυζαντινό μοναστήρι της Κλεισούρας, η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής «Ελεούσης» στο 20ο χλμ της Εθνικής οδού Μεσολογγίου-Αγρινίου. Το εκκλησάκι της Παναγίας της Ελεούσας, που είναι ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της πατρίδος μας, αποτελεί σπουδαίο προσκυνηματικό κέντρο και σημείο αναφοράς της θρησκευτικής ζωής του τόπου.